Lean

Vi har assisteret en lang række af virksomheder med optimering ved hjælp af Lean metoden. Det har medført kortere gennemløbstid og lille spild i værdikæden. Ved at opbygge en procestankegang og anvende enkle Lean metoder, er der opnået hurtigere og mere effektive processer med lille spild.

Medarbejderne er dem, der kender processerne allerbedst. Derfor er det også dem, som vi træner og udstyrer med de rette Lean metoder. På den måde kan de sammen med deres ledere forbedre arbejdsprocesserne og fjerne spildet.

Arbejdet med Lean giver bl.a. følgende resultater:

  • Mindre spild og omkostninger.
  • Kort gennemløbstid i processerne, da den enkelte ydelse, produkt eller sag løber hurtigt igennem processen.
  • Mindre variation i ydelser og produkter.
  • Øget procestankegang og mindre silotankegang i virksomheden.

Ring til os på tlf. 70 22 52 52 for en uforpligtende diskussion af jeres behov og situation. Vi kan tilbyde rådgivning, træning og facilitering – og udarbejder gerne et uforpligtende tilbud. I kan også kontakte os via mail: info@friismanagement.com.

Lean konsulent
En af opgaverne i Lean arbejdet er at finde og fjerne spild. Spild er alt det, som ikke har værdi for kunden, og som kunden derfor heller ikke vil betale for. Spildet kan reduceres, og derved kan virksomheden frigøre en række unødvendige resurser, som kan bruges til andre formål. Der er 8 grundlæggende typer af spild i virksomhedens processer.

Kundecases om Lean

Over de sidste 15 år har vi gennemført Lean projekter hos mere end 25 virksomheder. Her er en kort case fra 3 af dem:

Typiske opgaver som vi løser på Lean området

Vores opgaver varierer lidt, afhængigt af kundens behov. Her er 3 af de typiske opgaver, som vi løser for vores kunder: